Logo

Opening Aula

Er waren twee redenen om een feestje te vieren. De aula is opgeknapt en we hebben als school het bronzen certificaat van Ecoschools gekregen. Op dinsdag 27 oktober tijdens het 4e uur hebben we met alle leerlingen in de aula daarbij stil gestaan. Vooral de leerlingenraad heeft zich met beide onderwerpen bezig gehouden. Zo hebben we nu een watertappunt in de aula, gezond en lekker, en op voorstel van de leerlingenraad mogen leerlingen nu in de klas water uit een bidon drinken Applaus was er voor hen. Ook de ontwerper van het aula, mevrouw Susanne Jense, hebben we hartelijk bedankt voor haar aandeel en de prettige samenwerking. 

Kunst van leerlingen

Aan de wand hangen nu kunstwerken die door onze eigen leerlingen zijn gemaakt. Daar zijn we trots op.

Smoothies

Van Leeuwen catering heeft een behoorlijk aandeel gehad in het opknappen van de kantine en er mede voor gezorgd dat we het predicaat gezonde school 2015 mogen voeren.  Alle leerlingen kregen een smoothie aangeboden. Die smoothies waren onder leiding van Van Leeuwen gemaakt door de leerlingen 2e klas T&T. Dat paste prima in hun lesprogramma want ook bij het maken van een smoothie komt de nodige techniek kijken. Hoe werkt nu een blender? Sommigen kwamen erachter dat je in ieder geval een deksel moet gebruiken. Dat werd een heel leuke en praktische les.

Aandacht voor milieu

Ook eco-schools kreeg de aandacht. Afval gaan we  gescheiden inzamelen, dit werd door enkele leerlingen met een flitsende dans onder leiding van Sanne Dijkstra (oud leerling) geïntroduceerd. Met ingang van maandag 2 november is elke 1e maandag van de maand een warmetruiendag. De verwarming wordt dan op 17 graden gezet. Zo dragen we ons steentje bij aan energiebesparing en daarmee ook aan een beter milieu. We gaan nu op voor het zilveren certificaat en uiteindelijk de groene vlag. Een lange pauze en een gratis smoothie maakten het feest compleet.

Kijk in het fotoalbum voor een foto-impressie

Terug naar nieuwsoverzicht