Logo

Poëziefestival: Dichter bij de boerderij

Zaterdag 26 augustus 2017 13.00 uur - 16.30 uur

Na de positieve reacties op het eerste en tweede festival vindt de derde editie plaats op zaterdag 26 augustus 2017 (13.00 - 16.30 uur). Het festival is een samenwerkingsproject van ANV Vockestaert  en het CLD.

Wat maakt dit festival zo bijzonder?

Stel je voor: je zit in een boomgaard met de zon op je gezicht en je hoort en ziet een dichter zijn of haar gedichten voordragen. Naast je staat een prachtige boerderij. Heel in de verte hoor je verkeer razen, maar jij zit in een verstild moment. Natuurlijk mag je vragen over de poëzie van de dichter stellen, maar je kunt ook op de fiets stappen en naar de volgende boerderij fietsen, waar een gastvrije boer je ontvangt en een andere dichter je bezighoudt met nieuwe poëzie. Je eindigt de middag in het prachtige kerkje van ’t Woudt, waar elke dichter aanwezig is en nog iets voordraagt. En dan is er wijn of een sapje. Zo ziet dat festival eruit en juist omdat er zo’n bijzondere sfeer is, vinden deelnemers en dichters het de moeite waard om elk jaar opnieuw te komen.

Ester Naomi Perquin is weer aanwezig, maar dit keer is ze ook nog eens de dichter des vaderlands en in die functie schrijft ze prachtige gedichten over dingen die ons bezighouden. Tjitske Jansen doet al voor de derde keer mee en elk jaar is ze verrassend bezig. Vorig jaar deed ze mee aan de nacht van de poëzie in Utrecht en ook daar was ze een groot succes. Rodaan Al Galidi is voor de tweede keer aanwezig. Vorig jaar heeft hij gedichten voorgedragen, die heel speciaal zijn, omdat ze onze eigen wereld vanuit een ander perspectief laten zien. En dat doet goede poëzie altijd. We verheugen ons op een nieuwe dichteres uit Vlaanderen: Maud Vanhauwaert. In 2014 heeft ze haar tweede bundel gepubliceerd. Je zou haar een poëzie-cabaretière kunnen noemen, want ze doet bijzondere dingen met haar gedichten. We kunnen volgend jaar meer dichters uitnodigen als dit jaar meer mensen het festival bezoeken!

Het festival bijwonen

De kosten van deelname zijn € 10 per persoon: koffie, thee, frisdrank, wijn zijn daarbij inbegrepen. Wilt u erbij zijn?

Aanmelden

Stuur een e-mail met vermelding van het aantal personen naar n.praagman@gmail.com. U ontvangt een bevestiging van deelname en een rekening via de e-mail.  Na ontvangst van uw betaling is uw deelname gegarandeerd. In de week voor het festival ontvangt u meer informatie.

Terug naar nieuwsoverzicht