Logo

Beroepenmarkt

Met het LOB-programma (Loopbaan-oriëntatie en Begeleiding) van de locatie Hof van Delft begeleiden wij leerlingen bij het maken van hun keuze voor een vervolgopleiding. 

Voor de meeste leerlingen van de Hof van Delft geldt dat zij na het behalen van het diploma de overstap naar het mbo maken. Dat kan een lastige keuze zijn, aangezien er honderden opleidingen bestaan. Eén van de onderdelen van het begeleidingsprogramma is een opleidingenmarkt op locatie.

Op donderdagavond 7 december was de lcocatie Hof van Delft gastheer voor een groot aantal mbo-scholen. De scholen hebben in drie rondes voorlichting gegeven over mbo-opleidingen, waar de leerlingen en ouders zich vooraf voor hadden ingeschreven. Aangezien er elk jaar leerlingen zijn die de overstap naar havo willen maken, waren ook de decaan en de teamleider van het Molenhuispad aanwezig. Zij hebben uitgebreid uitgelegd wat leerlingen kunnen verwachten en wat de procedure is om de overstap te maken. Leerlingen die geïnteresseerd zijn, volgen later in het schooljaar een vakkenvoorlichting op het Molenhuispad. Tussen de voorlichtingsrondes door was er de mogelijkheid om de markt in de aula te bezoeken. De markt werd gezellig druk bezocht, waarbij leerlingen en ouders aanvullende vragen over de opleidingen aan de scholen konden stellen. 

Terug naar nieuwsoverzicht