Logo

LO2 op wintersport

 

Zondag 8 januari vertrok de LO2-groep van 4-mavo na een lange voorbereiding met de bus naar Oostenrijk richting het dorpje Fügen gelegen in het Zillertal. Na een gezellige rit van ongeveer 12 uur en weinig slaap kwamen we aan bij ons hotel. Na aankomst moest iedereen snel omkleden zodat we richting het skiverhuurbedrijf konden gaan en alle ski's, snowboards en bijbehorende schoenen en helmen in ontvangst konden nemen. Eenmaal onderweg richting de piste begon het te sneeuwen, wat ook een zeer nodige behoefte was van de meeste ski-resorts door heel Europa. 

Na een lange dag, waaraan een korte nachtrust vooraf ging, veel geoefend te hebben op de piste was iedereen erg moe en moesten de docenten hun best doen om de leerlingen wakker te houden richting het hotel. Na een welverdiende douche voor iedereen stond het diner voor ons klaar waarna de leerlingen anderhalf uur tijd voor zichzelf hadden. Om 8 uur werden de leerlingen verwacht in de lobby van het hotel waar een pubquiz voor de eerste avond gepland stond, dit was een waar succes. Eindelijk, na een lange nacht in de bus en een lange dag op de berg, mochten de leerlingen na 10 uur richting hun kamers om te gaan slapen. De volgende ochtend stond om kwart over 7 het ontbijt klaar.

De docenten hebben na een goede evaluatie nieuwe groepjes gemaakt waarbij een aantal leerlingen met de docenten mee ging om te touren van Fügen richting Kaltenbach. De andere leerlingen bleven bij hun ski- en snowboardleraar om meer te leren. Net als maandag was er op dinsdag veel verse sneeuw gevallen waardoor de valpartijen die er waren allemaal een goede afloop kregen, gevolgd door de grootste lachpartij van de hele groep omdat degene die gevallen was eruit zag als een sneeuwpop. 

Dinsdagavond was het tijd voor een spelletjesavond waarvoor leerlingen van huis spelletjes hebben meegenomen. Halverwege de avond kwamen de leerlingen erachter dat er ook een bowlingbaan onder het hotel was en toen zijn we met zijn allen nog gaan bowlen en poolen. 

Woensdag is een groep leerlingen met de heer Tromp en mevrouw Roelofs naar Zell am Ziller gegaan om te touren richting Gerlos, Königsleiten en Krimml. Deze groep heeft tijdens hun tocht ongeveer 60 kilometer afgelegd over de pistes (dit is echt veel). Tevens was dit de eerste dag waarop het droog was en de zon zich liet zien. Dit leverde voor veel leerlingen die voor de eerste keer in de bergen waren mooie panoramabeelden op. Op woensdagavond gingen wij naar Mayrhofen waarbij de leerlingen een avond voor zichzelf hadden en het dorp gingen verkennen terwijl er ook een aantal de après-ski ingedoken waren.

De donderdag wilden veel gevorderde leerlingen bij de lesgroepjes aansluiten om te kijken hoe ver hun vrienden gevorderd waren. Daar hoorden wij veel positieve geluiden over. Een aantal leerlingen zijn zowel op de snowboard als op de ski's van zowel de rode als de zwarte piste heelhuids naar beneden gekomen. Aan het einde van de dag kon iedereen nog snel douchen in het hotel zodat we fris aan de terugreis konden beginnen. Om kwart voor 6 in de ochtend kwamen we aan. 

Namens het docententeam bedanken wij alle leerlingen voor de leuke trip met mooie herinneringen.

 

 

Stefan Dijkema, docent LO/LO2

 

Terug naar nieuwsoverzicht