Logo

Beroepenmarkt groot succes

 

Voor klas 4 staat de komende tijd niet alleen in het teken van het eindexamen maar ook in het teken van wat je later gaat doen.

Leerlingen moeten zich voor 1 april 2023 al inschrijven voor hun vervolgopleiding. Als je zegt opleiding dan is de vraag wat je er later mee kan doen (beroep) nog belangrijker. Om leerlingen bij deze beroepskeuze te helpen, was er op 8 december een beroepenmarkt op onze school en dat was voor het eerst sinds twee jaar. 

De aula was binnen een uur omgetoverd tot een beroepenmarkt waar leerlingen en ouders langs de stands van de verschillende opleidingen konden lopen. Daarnaast waren ook aparte voorlichtingsrondes waar leerlingen zich vooraf voor hadden aangemeld. 

Er waren verschillende opleidingen aanwezig zoals; mbo-opleiding retail, grafische vormgeving, haarverzorging etc. Maar ook bijvoorbeeld de Veva (vooropleiding voor het het leger en de Marechaussee) en het havo (voor de leerlingen die ook de overstap naar het havo overwegen). 

Het was een succesvolle avond en veel leerlingen en ouders lieten zich informeren in de keuzes die ze konden maken voor het vervolgonderwijs. 

Naast de vierdeklassers waren er ook een aantal derdeklassers. Het was voor hun weliswaar niet verplicht maar wel verstandig en leuk dat ze er waren. Want met beroepsoriëntatie kun je niet vroeg genoeg beginnen! 

Het is de bedoeling dat we volgend schooljaar weer een beroepenmarkt organiseren voor klas 3 en 4. 

 

 

Natasha Braat en Christian Leroux | decanen mavo


 

Terug naar nieuwsoverzicht