Logo

Open Dag

Op zaterdag 25 januari heeft de jaarlijkse open dag van het Christelijk Lyceum Delft plaatsgevonden. Een heerlijk zonnetje met een licht briesje buiten was precies de vertaling hoe het binnen in de school aanvoelde. Een hele fijne enthousiaste sfeer met een hoop leuke optredens en activiteiten die leerlingen konden zien en doen. 

Bij binnenkomst kregen ouders en leerlingen uit groep 7 of 8 een plattegrond van de locatie uitgedeeld en konden zij meelopen met een leerling voor een rondleiding door de school. Bij Engels, Frans en Duits werden leerlingen direct uitgedaagd een bestelling te doen in de betreffende taal om zo het eerste contact met het vak te ervaren. Bij geschiedenis kon er via een Playstation in de virtuele wereld van de Romeinen gestapt worden en bij het vak natuur-scheikunde konden leerlingen hun eigen shampoo en haargel fabriceren. 

In het lokaal van Technologie en Toepassing werden er door leerlingen robotjes gemaakt, kon je je eigen gezonde smoothie bij elkaar trappen op een fiets en waren de 3-D printer en Laser-cutter voor leerlingen in volle gang om bijvoorbeeld een mooie gepersonaliseerde sleutelhanger te maken. 

In de aula waren er ieder half uur optredens van leerlingen die gaan zingen of dansen op ons Open podium op 6 maart; de Vrienden van de Hof van Delft live! 

Genoeg te zien en te doen op de locatie Hof van Delft! 

Na deze druk bezochte open dag met een hoop enthousiaste leerlingen en ouders staat niets hun in de weg om een nieuwe stap naar de locatie Hof van Delft te maken en een leuke schooltijd tegemoet te gaan.

Terug naar nieuwsoverzicht