Logo

Mediatheek

De mediatheek is dé plek in school waar je allerlei informatie kunt vinden. Het is mogelijk er (huiswerk)opdrachten te maken, met computerprogramma's te werken en informatie te zoeken op internet. Om toegang te krijgen tot de mediatheek en de faciliteiten is je schoolpas vereist.

Tijdens de openingstijden zijn er medewerkers aanwezig die specifieke vragen kunnen beantwoorden en die begeleiding bieden bij specifieke vragen en/of problemen. In de mediatheek mag niet gedronken en gegeten worden, jassen en tassen blijven op de gang in het daarvoor bestemde rek, er worden geen telefoongesprekken gevoerd en er worden geen spelletjes gespeeld. Met zijn allen doen we ons best om bij te dragen aan een rustige werksfeer.

 

De collectie

Op de locatie Molenhuispad kun je de volgende materialen raadplegen en/of lenen:

  • Jeugdliteratuur Nederlands, Frans, Duits, Engels Literatuur Nederlands, Frans, Duits, Engels, klassieke talen
  • Informatieve boeken
  • Tijdschriften
  • DVD’s (verfilmde literatuur)

Andere faciliteiten

Behalve zoeken naar informatie en (huiswerk)opdrachten maken kun je in de mediatheek printen en kopiëren. Elke leerling krijgt voor het printen/kopiëren aan het begin van het schooljaar een tegoed toegekend waarvan de waarde aan de schoolpas gekoppeld wordt.

Er kunnen in de mediatheek video- en fotocamera’s worden geleend voor schoolopdrachten. 

De catalogus van de mediatheek is online toegankelijk. Aanmelden en inloggen is alleen mogelijk voor personen die zijn opgenomen in het lenersbestand van de uitleenadministratie. In de catalogus kan worden gezocht naar alle materialen die in de mediatheek te vinden zijn. Het is mogelijk boeken te reserveren en verlengen, uitleeninformatie op te vragen en favorietenlijsten te onderhouden. Verder, bieden we de mogelijkheid via het netwerk op school gebruik te maken van de Uittrekselbank en LiteRom.

Dus ben je op zoek naar informatie of wil je rustig aan een (huiswerk)opdracht werken? Je bent van harte welkom in de mediatheek!

Mediatheek Locatie Molenhuispad

Openingstijden:

maandag t/m vrijdag 08.30 - 16.15 uur

(tijdens 1e en 2e pauze gesloten)