Logo

Mediatheek

De mediatheek is dé plek in school waar je allerlei informatie kunt vinden. Het is mogelijk er (huiswerk)opdrachten te maken, met computerprogramma's te werken en informatie te zoeken op internet. Om toegang te krijgen tot de mediatheek en de faciliteiten is je schoolpas vereist.

Tijdens de openingstijden zijn er medewerkers aanwezig die vragen kunnen beantwoorden en die begeleiding bieden bij specifieke vragen en/of problemen. In de mediatheek mag niet gedronken en gegeten worden, tassen blijven op de gang in het daarvoor bestemde rek, er worden geen telefoongesprekken gevoerd en er worden geen spelletjes gespeeld. Met zijn allen doen we ons best om bij te dragen aan een rustige werksfeer. 

De collectie

Op de locatie Molenhuispad kun je de volgende materialen raadplegen en/of lenen:

  • Nederlandse literatuur, Young adult literatuur, Jeugdliteratuur, Engelse literatuur, Engelse boeken voor de onderbouw, Secundaire literatuur en Poëzie. Onze collectie is uitgebreid en up to date.
  • Tijdschriften
  • DVD’s (verfilmde literatuur)
  • Verschillende databanken zoals Literom, Uittrekselbank en Actuele Documentatiebank

Andere faciliteiten

Behalve zoeken naar informatie en (huiswerk)opdrachten maken kun je in de mediatheek printen en kopiëren. Elke leerling krijgt voor het printen/kopiëren aan het begin van het schooljaar een tegoed toegekend waarvan de waarde aan de schoolpas gekoppeld wordt.Verder kunnen in de mediatheek video- en fotocamera’s worden geleend voor schoolopdrachten. 

De catalogus van de mediatheek (AURA) is online toegankelijk. Aanmelden en inloggen is alleen mogelijk voor personen die zijn opgenomen in het lenersbestand van de uitleenadministratie. In de catalogus kan worden gezocht naar alle materialen die in de mediatheek te vinden zijn. Het is mogelijk boeken te reserveren en verlengen, uitleeninformatie op te vragen en favorietenlijsten te onderhouden. Verder is het mogelijk om de Aura Library App te downloaden. Met de app kun je via je telefoon boeken reserveren, verlengen en een pushbericht ontvangen als een gereserveerd boek klaar ligt of geleende boeken moeten worden ingeleverd. Dus wil je een boek lenen, ben je op zoek naar informatie of wil je rustig aan een (huiswerk)opdracht werken? Je bent van harte welkom in de mediatheek! 

Openingstijden

Mediatheek Locatie Molenhuispad

Maandag | woensdag | vrijdag:
08.30 - 16.30 uur

Dinsdag | donderdag:
09.00 -16.00 uur

(2e pauze gesloten)