Logo

GymTech

Vind je het moeilijk om te kiezen tussen gymnasium en technasium? Of ben je gewoon op zoek naar nog net wat meer uitdaging? Heb je een vwo-advies? Dan is de combinatie misschien wat voor jou!

Met ingang van het schooljaar 2023/2024 heeft het Christelijk Lyceum Delft een nieuwe opleidingsvariant in de onderbouw: GymTech. 

Bij GymTech worden zowel de vakken van het gymnasium als het technasium aangeboden. In klas 1 zijn dit de vakken Latijn en Onderzoek & Ontwerpen. In klas 2 komt daar het vak Grieks bij. Samen met de leerlingen van het gymnasium wordt een zelfde programma gevolgd van de klassieke talen en cultuur, inclusief alle buitenschoolse activiteiten, zoals een bezoek aan het Archeon, theatervoorstellingen, maar ook reizen naar Xanten en Trier. Daarnaast wordt er bij het vak Onderzoek & Ontwerpen deelgenomen aan diverse projecten van het Technasium. Bij een project krijgen leerlingen van een opdrachtgever, bijvoorbeeld een bedrijf of instelling, de vraag om een bestaand probleem op te lossen. Leerlingen werken samen in groepjes aan een onderzoek of maken een ontwerp wat gepresenteerd wordt aan de opdrachtgever.  

Aan het eind van het leerjaar is er de mogelijkheid om door te stromen naar een GymTech-, gymnasium-, vwo-technasium of vwo-klas.