Logo

In mei bloeit Akelei

Het EcoTeam is een club van enthousiaste leerlingen, docenten en een conciërge die duurzaamheid belangrijk vindt. Wij proberen het duurzaamheidsbesef te verhogen en de school en schoolomgeving duurzamer te maken. Als dat goed lukt, kunnen we de groene vlag van EcoSchools behalen. Dat is het keurmerk voor duurzame scholen wereldwijd.  


mei 2021

In de schooltuin valt op dit moment de akelei behoorlijk op. Het bijzonder gevormde bloemetje is er te vinden in wit, roze, paars en blauw. Roel de Rijk, docent biologie, heeft een paar jaar terug enkele zaden uitgestrooid. Het is een winterharde, maar bladverliezende meerjarige plant. Er bestaan ongeveer 120 varianten. Ze kruisen makkelijk en zaaien ook snel uit. Chris en Luuk van het EcoTeam staan tussen de akeleien op de foto. Zij hebben het voornemen om binnenkort de zaden samen met wat aarde en klei te vormen tot 'zaadgranaten', zodat iedereen van die prachtige akeleien in zijn tuin kan krijgen.

 


april 2021

Op 1 april, tijdens de eerste voorjaarsbijeenkomst van het EcoTeam zijn er door Giel en Caithlin uit hvt1d in de schooltuin twee fruitboompjes geplaatst. Het thema ‘groen’ vindt het EcoTeam belangrijk. De fruitboompjes verhogen de biodiversiteit van de schooltuin en geven zuurstof af. Bovendien hoopt Giel in de toekomst, op een actiedag van het EcoTeam, de appels en kersen van de geplante boompjes te kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld smoothies. 

Terug naar nieuwsoverzicht