Logo

Meubilair voor provinciehuis

Leerlingen uit de 3e klas technasium hebben meubilair ontworpen voor het provinciehuis. 

De renovatie van het bestuursgebouw van de provincie Zuid-Holland is in volle gang. Volgend jaar wordt dit prachtige gebouw weer in gebruik genomen. De tweede etage wordt helemaal bijzonder; daar krijgt de provincie namelijk meubels die zijn bedacht en ontworpen door onze leerlingen!

Afgelopen weken hebben de leerlingen in teamverband gewerkt aan de opdracht van de provincie. Elk team kreeg een thema dat te maken heeft met Zuid-Holland. Binnen dit thema gingen de teams aan de slag met het ontwerpproces. In totaal waren er acht thema's: ze varieerden van Naturalis tot de Biesbosch en van de Pier in Scheveningen tot aan de Glazen stad. De ontwerpen werden beoordeeld door het projectteam dat de renovatie van het gebouw realiseert. Gekeken werd onder andere hoe goed de ontwerpen passen binnen het thema, hoe circulair en/of duurzaam ze overkomen en hoe functioneel ze zijn. Voor elk van de acht thema's werd er één ontwerp gekozen.

Op donderdag 25 november jl. heeft Gedeputeerde Willy de Zoete tijdens de grote finale de winnende ontwerpen bekendgemaakt. En als kers op de taart krijgt het CLD één van de winnende ontwerpen cadeau van de provincie!

Meer weten over dit prloject? Lees hier een eerder nieuwsbericht over dit project.

Terug naar nieuwsoverzicht